Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Joined
    Jun 2004
    Location
    Sea Cliff, New York
    Age
    71
    Posts
    63

    Want 1.5 Gig of Memory !!

    Review my system and tell my why I can't add 512Mb of 3200 Kingston Value That I have sitting around?
    Thanx Gang,
    Your Friend, "PapaRodent" esq.


    "Knowledge speaks, but wisdom listens."
    - Jimi Hendrix -

  2. #2
    Joined
    Mar 2003
    Age
    33
    Posts
    13,673

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    If you mix modules, all your memory will run at speed of the slowest or least capable module. You won't be able to maintain your Corsair XL timings. If you're overclocked or planning on overclocking, you'll very likely be hindered by the Value RAM.

    So it's not that you "can't", it's that you shouldn't. You CAN add it, and see how it affects your system. Can't hurt anything by trying.

  3. #3
    Joined
    Aug 2003
    Posts
    1,996

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    Won't having 3 512's also hurt dual channel operation?

  4. #4
    Joined
    Apr 2001
    Location
    Northern California
    Age
    39
    Posts
    799

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    Holy S**t! Man thats a lot of HDDs, Do you have an extra PSU just for that?
    -Zeejay

  5. #5
    Joined
    Mar 2003
    Location
    Edmonds, Washington
    Age
    32
    Posts
    1,560

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    Quote Originally Posted by TLMiller
    Won't having 3 512's also hurt dual channel operation?

    o it wont hurt it. just kill it really fast heh only 2 sticks
    RIP AMDMB.com

  6. #6
    Joined
    Mar 2003
    Age
    33
    Posts
    13,673

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    Quote Originally Posted by TLMiller
    Won't having 3 512's also hurt dual channel operation?
    Not really. He'll still have Dual Channel operation, but ONLY with two modules. The third module will remain in 64-bit Single-channel mode. If you want all three modules, to be in DC mode, then they must equally installed on both channels, eg: 2x512 + 1x1024.

  7. #7
    Joined
    May 2004
    Posts
    444

    Re: Want 1.5 Gig of Memory !!

    the 2 close together modules are 1 64-bit channel, the other is the other 64-bit channel
    Last edited by FailedCRC; 06-13-2004 at 11:47 AM.
    Angels fall farthest...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •