Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Joined
    Dec 2001
    Location
    South Carolina
    Age
    35
    Posts
    1,597

    Problem MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    I recently bought this motherboard and it's running now with a 2.8 GHz P4, 1 GB DDR ram, and a Radeon 9700. Everything went pretty well and I'm typing this message with it right now. However, I have a few small problems. The first is, whenever the computer starts up, it says "MAC address are invalid in both CMOS and Flash" on the same screen were it shows your CPU speed and were you can go into setup. I just hit "F1 to Continue" and everything boots fine and appears to run fine as well. What is that? Also, whenever I try and install the audio drivers from the included CD, it stops half way through installing them and says there is an error and can't finish the install. I can't get the onboard NIC to work either. It installs fine, but the internet simply doesn't work. What is a good program to use to monitor CPU temps on this system? Any help would be greatly appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Joined
    Nov 2001
    Posts
    8,473

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    There is a solution to the mac problem here:
    http://forums.anandtech.com/messagev...VIEWTMP=Linear

  3. #3
    Joined
    Jun 2002
    Location
    catford south london
    Posts
    8,208

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    I can't get the onboard NIC to work either. It installs fine, but the internet simply doesn't work.

    thats no surprise if its not got an address to work with
    P5Q Deluxe
    Intel QX 6700
    8 GB OCZ
    60 GB Vertex drive
    ATI 5850
    SILENCER 610 WATT





  4. #4
    Joined
    Dec 2001
    Location
    South Carolina
    Age
    35
    Posts
    1,597

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    I can't get the onboard sound to work either. Anyone else having problems?

    Also, what are y'all using to monitor CPU temp?

  5. #5
    Joined
    Dec 2001
    Location
    South Carolina
    Age
    35
    Posts
    1,597

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    Anyone? Sound and temp?

  6. #6
    Joined
    Jun 2002
    Location
    catford south london
    Posts
    8,208

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    take the board out of the case and look at the standoffs

    as i think you might have a short or 2
    P5Q Deluxe
    Intel QX 6700
    8 GB OCZ
    60 GB Vertex drive
    ATI 5850
    SILENCER 610 WATT





  7. #7
    Joined
    Nov 2001
    Posts
    8,473

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    If the audio is realtek HD, then you can try latest drivers
    http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

  8. #8
    Joined
    Dec 2001
    Location
    South Carolina
    Age
    35
    Posts
    1,597

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    Thanks CMB, that realtek driver did the trick!

    What should I use to monitor CPU temps?

  9. #9
    Joined
    Nov 2001
    Posts
    8,473

    Re: MAC address are invalid in both CMOS and Flash

    Asrock doesn't have a utility for fan/temp monitoring?
    I guess you could try Core Temp.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •