Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Joined
    Mar 2009
    Posts
    23

    Question AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    Look what I found..., is it true or Photoshop (hoax)...?, because My Friends always failed to try it. And This is still a debate...



    Source :
    http://gigglehd.com/zbxe/2245916#12

    The method is similar to that of the Phenom II X3 unlock: using flaws in BIOS code to enable cores, by enabling the "Advanced Clock Calibration" feature in the BIOS setup. The OS, Windows XP SP3, was able to see the processor as a "AMD Phenom(tm) FX-7750", while CPU-Z reads the name string correctly and lists the core count as 4. The motherboard in use is an ASRock A790GX/128M.
    Source :
    http://www.techpowerup.com/92330/Ath...Quad-Core.html

  2. #2
    Joined
    Nov 2002
    Location
    In bed with one of my avatar AMD girls :D
    Age
    34
    Posts
    8,876

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    I wouldnt be suprised if it were real.

    But remember the Kuma is not a Phenom 2,its the original Phenom with 2 cores disabled.So its pretty much a dual core phenom.

    Now to unlock the other 2 cores like that gives you a 60 dollar quad core which is pretty cool.

  3. #3
    Joined
    Mar 2009
    Posts
    23

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    Therefore, I am so curious about that ..., are there people who have tried this ...?.

  4. #4
    Joined
    Sep 2002
    Location
    Kansas, Wheat Country Baby!
    Posts
    739

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    I will give this a shot on my dad's PC this weekend and report back.
    AMD Thuban 1055T @ 4ghz
    Gigabyte 890GPA-UD3
    4 Gig Mushkin Memory
    500 Gig WD Caviar Black HDD
    Palit GTX460 Sonic Platinum
    Antec 300 Case
    BFG 750 watt SLI Powersupply

  5. #5
    Joined
    Feb 2003
    Location
    Tennessee
    Posts
    786

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    Just tried this on my a79a-s/7750 box and it didn't work.

  6. #6
    Joined
    Nov 2002
    Location
    In bed with one of my avatar AMD girls :D
    Age
    34
    Posts
    8,876

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    Quote Originally Posted by Evileagle View Post
    Just tried this on my a79a-s/7750 box and it didn't work.
    Results from around the web have concluded to not get your hopes up,it only works on some chips,doesnt even matter if so and so has the same revision and week as you it still might not work.

    The only way to find out if it works on your chip is to try it

  7. #7
    Joined
    Mar 2009
    Posts
    23

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    My Friends have successfully Unlocked Prosesor 7750 into Quad/4 Core..., but at this time was still not stable, sometimes the processor back to normal when the Computer restart or shutting down.

    Here the SS:

    Spoiler!


    For the Information about what he use..., I will tell to You if everything is stable.

    Remember, when using CPU-Z version 1.50..., Prosesor change to Opteron 1300 (Barcelona).
    Last edited by mad75; 05-02-2009 at 06:26 PM.

  8. #8
    Joined
    Jul 2009
    Posts
    3

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    Hello, I have the "AMD Athlon Black Edition 7750" and I want to "wake up" the two restants deactivated cores; I don`t care if it is going to be estable, or not, could you tell me how?
    thank you so much

  9. #9
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    what motherboard are you using?

    from what i understand, you need one with a 750 sb and a bios that hasn't disable the feature that unlocks them.

    i haven't seen a lot of chatter on the 7750.


    ud

  10. #10
    Joined
    Jul 2009
    Posts
    3

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    OKay, I don`t know what motherboard I`m using yet, cause I do not have the computer yet... a friend of mine is making it, but, I`ll ask him when I found him... any e-mail direction to send you the information?
    thank you!

  11. #11
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    just click on my user name for email addy.

    we can hope he picked something that can give you some added fun but if not it still will be a nice rig.



    ud

  12. #12
    Joined
    Jul 2009
    Posts
    3

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    If it helps you, I`ve got a Asus motherboard, I don`t know what is te exactly model...

  13. #13
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: AMD Athlon 64-X2 7750 BE unlocked Quad-Core...?

    nope but that's ok. i stuck mine in a board with a 750 sb and a 1/19/09 bios and no go. maybe you'll have better luck.



    ud

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •