Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Joined
    Mar 2010
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    18

    Phenom II 965 X4 on am2+?

    Is anyone running an X4 965 on an am2+ board (M3N72-D)?

    I am planning an upgrade, but am also poor, and don't want to replace my board and memory. According to the reviews (http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/cp...ummary-p2.html), I'll lose a little speed and have to upgrade the bios, nothing substantial, but I was hoping someone else had some experience with it.
    ----------------------------------------
    AMD Phenom II X4 965
    ASUS M3N72-D
    4GB Patriot Viper Series DDR2 PC2-6400
    EVGA e-Geforce 8800GT x2
    OCZ GameXStream 850W PSU
    and some crappy spinning disks
    -----------------------------------------

  2. #2
    Joined
    Sep 2002
    Location
    SNP (Scottish National Party)
    Posts
    1,103

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    you can use it but it still backward to AM2+ as it wont support as AM3 full time - still can using AM3 CPU on AM2+ board that still running as backward.

  3. #3
    Joined
    Mar 2010
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    18

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Quote Originally Posted by mjt67 View Post
    you can use it but it still backward to AM2+ as it wont support as AM3 full time - still can using AM3 CPU on AM2+ board that still running as backward.
    What do you mean by it wont support as AM3 full time? Just not at full speed?

    I could still OC tho, right?
    ----------------------------------------
    AMD Phenom II X4 965
    ASUS M3N72-D
    4GB Patriot Viper Series DDR2 PC2-6400
    EVGA e-Geforce 8800GT x2
    OCZ GameXStream 850W PSU
    and some crappy spinning disks
    -----------------------------------------

  4. #4
    Joined
    Sep 2002
    Location
    Kansas, Wheat Country Baby!
    Posts
    739

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Why not pick up the x4 940 BE? It will work great in there and save you some coin.
    AMD Thuban 1055T @ 4ghz
    Gigabyte 890GPA-UD3
    4 Gig Mushkin Memory
    500 Gig WD Caviar Black HDD
    Palit GTX460 Sonic Platinum
    Antec 300 Case
    BFG 750 watt SLI Powersupply

  5. #5
    Joined
    Mar 2005
    Location
    Texas
    Posts
    569

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Quote Originally Posted by adseib View Post
    Is anyone running an X4 965 on an am2+ board (M3N72-D)?

    I am planning an upgrade, but am also poor, and don't want to replace my board and memory. According to the reviews (http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/cp...ummary-p2.html), I'll lose a little speed and have to upgrade the bios, nothing substantial, but I was hoping someone else had some experience with it.
    I am running the X4 965 on an AM2+ board (M3A79-T Deluxe) without any problems. As long as your board will support the CPU with an updated bios it should be find. You don't lose speed on the processor you just can't use DDR3 memory, which your board doesn't support. Very simple upgrade, just make sure you update your bios with your current CPU.
    Last edited by curlysir; 03-26-2010 at 12:59 PM.

  6. #6
    Joined
    Mar 2010
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    18

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Quote Originally Posted by curlysir View Post
    I am running the X4 965 on an AM2+ board (M3A79-T Deluxe) without any problems. As long as your board will support the CPU with an updated bios it should be find. You don't lose speed on the processor you just can't use DDR3 memory, which your board doesn't support. Very simple upgrade, just make sure you update your bios with your current CPU.
    Great thanks! Yeah I will likely upgrade to a DDR3 board next year.

    Quote Originally Posted by curlysir View Post
    Why not pick up the x4 940 BE? It will work great in there and save you some coin.
    Yeah, I can't seem to find any for sale in Canada. Maybe they stopped making them?
    Last edited by adseib; 03-26-2010 at 05:43 PM.
    ----------------------------------------
    AMD Phenom II X4 965
    ASUS M3N72-D
    4GB Patriot Viper Series DDR2 PC2-6400
    EVGA e-Geforce 8800GT x2
    OCZ GameXStream 850W PSU
    and some crappy spinning disks
    -----------------------------------------

  7. #7
    Joined
    Sep 2002
    Location
    Kansas, Wheat Country Baby!
    Posts
    739

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    They have them on Newegg...but that doesn't mean that you have them in the great white North.

    Anyhoo, I am thinking about doing something very similar only with a biostar board.
    AMD Thuban 1055T @ 4ghz
    Gigabyte 890GPA-UD3
    4 Gig Mushkin Memory
    500 Gig WD Caviar Black HDD
    Palit GTX460 Sonic Platinum
    Antec 300 Case
    BFG 750 watt SLI Powersupply

  8. #8
    Joined
    Mar 2010
    Posts
    6

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Phenom II 965 X4 on am2+ should work fine (according to specs the board supports 140W so overclock should be possible - get a c3 125W processor). Of course, upgrade the bios first (you probably know that )

  9. #9
    Joined
    Mar 2010
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    18

    Re: Phenom II 965 X4 on am2+?

    Quote Originally Posted by kawwee View Post
    Phenom II 965 X4 on am2+ should work fine (according to specs the board supports 140W so overclock should be possible - get a c3 125W processor). Of course, upgrade the bios first (you probably know that )
    This overclock you speak of, I think that sounds like something I need to do...

    I did it! It went on sale for $184 CAD and now I'm tearing things up!


    So here are the pics you didn't ask for or require: (excuse the extreme resolution, I only had my phone handy)



    Bios update: (I have not updated a bios since the days of floppy, but was able to use a CF card, pretty simple)



    New heat sink and fan, not bad, still have to void warranty and replace it tho.
    Didn't notice a huge change until I fired up BC2. Went from average frame rate of 30 to nearly 80. I couldn't get to drop below 50! Massive improvement for playability in that game.

    Thanks for all the help!
    Last edited by adseib; 05-10-2010 at 03:58 PM.
    ----------------------------------------
    AMD Phenom II X4 965
    ASUS M3N72-D
    4GB Patriot Viper Series DDR2 PC2-6400
    EVGA e-Geforce 8800GT x2
    OCZ GameXStream 850W PSU
    and some crappy spinning disks
    -----------------------------------------

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •