Results 1 to 4 of 4

Thread: Router Install

  1. #1
    Joined
    Sep 2001
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    589

    Router Install

    I just got a Asus RT-N56U Dual Band Router and am trying to connect it to a Times Warner Cable Modem. It seems to work with a USB WiFi Adapter but when I try to connect using cables it seems to get a signal to the Router but no output to the NIC in Computer. If I bypass the Router and connect directly from the TW Modem to the NIC it works fine. I think I'm missing something.
    ASUS M4A785-M, Athlon II x 2 240 2.8G, ASUS GeForce GT 220 1GB 128-bit DDR2, G.SKILL 4GB (4 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800,
    Seagate Barracuda 750GB 7200 RPM 32MB Cache SATA, ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 , CoolMax CU-700B PSU.

  2. #2
    Joined
    Sep 2001
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    589

    Re: Router Install

    Went back to Fry's today and got a replacement. Installed the new one and same problem.
    So, I had an extra NIC and had a vacant slot open so I disabled the onboard Lan, installed the PCI NIC and it worked. Keeping my fingers crossed.
    ASUS M4A785-M, Athlon II x 2 240 2.8G, ASUS GeForce GT 220 1GB 128-bit DDR2, G.SKILL 4GB (4 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800,
    Seagate Barracuda 750GB 7200 RPM 32MB Cache SATA, ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 , CoolMax CU-700B PSU.

  3. #3
    Joined
    Dec 2000
    Posts
    5,051

    Re: Router Install

    Wonder if it was the drivers being outdated on the onboard adapter, at least you have a working system now.

  4. #4
    Joined
    Sep 2001
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    589

    Re: Router Install

    I did try to update the drivers. I have an Asus Motherboard and Asus Router.
    It worked okay when directly connected to my Times Warner Modem. Weird computer electron stuff. At least it seems to be working fine now with the Trendnet NIC.
    ASUS M4A785-M, Athlon II x 2 240 2.8G, ASUS GeForce GT 220 1GB 128-bit DDR2, G.SKILL 4GB (4 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800,
    Seagate Barracuda 750GB 7200 RPM 32MB Cache SATA, ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 , CoolMax CU-700B PSU.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •