Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Joined
    May 2004
    Location
    Madison, WI
    Posts
    119

    Question Bios Question and possible problem.

    I have MSI K9NBPM2-FID MB in server. Works great but wanted to update to 4850e processor from 3800+ I am using.

    I am on bios ver 5.1

    About a month a go, I checked MSI site and saw CPU supported. Bought processor and went back to MSI site. Here is were my problem begins.

    First, while the model is still listed on the archive, the CPU support list no longer displays any info.

    OK.........., so I will just update to newest BIOS to be sure. Only problem now is that their site says I have to use their windows updater to update, and that updater apparently needs to be run from windows, but.... this is not a windows box, it is a FreeBSD box. So... I am wondering if anyone just might be able to help

    1.Anyone able to tell me which bios version is necessary to support this CPU? (if so and it is 5.1 or older, I am good to go

    2.Or probably better still, anyone know where I can get a bios and updater that does not require windows

    I would hate to have to load up a windows install just to update the BIOS
    Biostar T-Power 750a with Hybrid Space-pipe, X4 955BE (Oc'd to 3600, 1.35 volts-),OCZ Vendetta & AS5, 4x OCZ Reaper 2048 PC8500, 5-5-5-18 2T,
    2xEVGA GTX460 768 (720) SLI, OCZ Agility2 60 Gig SSD, WD 750Gig SATA Caviar Blk, Antec 900, Antec TPQ 850. WIn 7 Pro 64bit

    Biostar Tforce4 U, AMD FX55(OC'd to 2800, stock volts), Stock HSF & AS5, 2xTWINX1024 C2PT Corsair XMS 2.5-3-3-8,
    BFG 8800gT, 74Gig Raptor SATA, 160 Gig Hitatchi SATA
    Asus 1608p 2S 16x DVW RW+/-, Moded Antec P160, Antec NeopowerHE 500, WIN 7 Home SP1 31bit
    ,
    Gigabyte 785, X3 715 (3000 x 1.35v) 2420 Xigmatex 964, 2x2048 Corsair XMS PC800,
    WD 160 Gig SATA, 2x512 PDI 3200 LL, 2.5-3-3-8 T1, Mad Dog 52x DVD/CDRW, BFG 8800GT.
    Heavily Modified Coolmaster Wavemaster w/ Corsair HX620 PSU, WIN 7 Home 64bit SP1

  2. #2
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: Bios Question and possible problem.

    here's the cpu list for that board.

    http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9..._V1.1a%29.html

    here's a link to the latest bios for that board. there is a dos app and the bios in the zip.

    http://www.msi.com/service/download/bios-9472.html

    now why they say that the only way is their live updater, i don't know.

    i made a bootable thumb drive and flash from that for quite a while now.

    ud

  3. #3
    Joined
    May 2004
    Location
    Madison, WI
    Posts
    119

    Re: Bios Question and possible problem.

    Thanks for the list. It confirms that i will need the latest 5.8 version.

    In looking at the bios file, I have a question. It includes a bios flasher program Afud408.exe. The enclosed read-me mentions an AMI flash program called adsfi719.

    Is it just that they changed the program name or is AFUD408.exe the wrong one?
    Biostar T-Power 750a with Hybrid Space-pipe, X4 955BE (Oc'd to 3600, 1.35 volts-),OCZ Vendetta & AS5, 4x OCZ Reaper 2048 PC8500, 5-5-5-18 2T,
    2xEVGA GTX460 768 (720) SLI, OCZ Agility2 60 Gig SSD, WD 750Gig SATA Caviar Blk, Antec 900, Antec TPQ 850. WIn 7 Pro 64bit

    Biostar Tforce4 U, AMD FX55(OC'd to 2800, stock volts), Stock HSF & AS5, 2xTWINX1024 C2PT Corsair XMS 2.5-3-3-8,
    BFG 8800gT, 74Gig Raptor SATA, 160 Gig Hitatchi SATA
    Asus 1608p 2S 16x DVW RW+/-, Moded Antec P160, Antec NeopowerHE 500, WIN 7 Home SP1 31bit
    ,
    Gigabyte 785, X3 715 (3000 x 1.35v) 2420 Xigmatex 964, 2x2048 Corsair XMS PC800,
    WD 160 Gig SATA, 2x512 PDI 3200 LL, 2.5-3-3-8 T1, Mad Dog 52x DVD/CDRW, BFG 8800GT.
    Heavily Modified Coolmaster Wavemaster w/ Corsair HX620 PSU, WIN 7 Home 64bit SP1

  4. #4
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: Bios Question and possible problem.

    i find those read me files to be somewhat dated and generic. i can't find anything to give a definition to the "adsfi719".

    the "AFUD408.exe" is the one you use.

    here's how to make and use the bootable thumb drive.

    http://www.rebelshavenforum.com/sis-...;f=49;t=000029

    ud

  5. #5
    Joined
    May 2004
    Location
    Madison, WI
    Posts
    119

    Re: Bios Question and possible problem.

    OK, I followed all of the directions, but one problem. When I finish, I end up with an empty USB disk, there appear to be no system files on it. In order to run the HP USB program I need to run as administrator. Is my problem that I am running the HPUSBFW program from a 64-bit windows system?

    I would like to try to figure this out, otherwise I did find my old floppys and an old floppy drive I can use if I have to.
    Biostar T-Power 750a with Hybrid Space-pipe, X4 955BE (Oc'd to 3600, 1.35 volts-),OCZ Vendetta & AS5, 4x OCZ Reaper 2048 PC8500, 5-5-5-18 2T,
    2xEVGA GTX460 768 (720) SLI, OCZ Agility2 60 Gig SSD, WD 750Gig SATA Caviar Blk, Antec 900, Antec TPQ 850. WIn 7 Pro 64bit

    Biostar Tforce4 U, AMD FX55(OC'd to 2800, stock volts), Stock HSF & AS5, 2xTWINX1024 C2PT Corsair XMS 2.5-3-3-8,
    BFG 8800gT, 74Gig Raptor SATA, 160 Gig Hitatchi SATA
    Asus 1608p 2S 16x DVW RW+/-, Moded Antec P160, Antec NeopowerHE 500, WIN 7 Home SP1 31bit
    ,
    Gigabyte 785, X3 715 (3000 x 1.35v) 2420 Xigmatex 964, 2x2048 Corsair XMS PC800,
    WD 160 Gig SATA, 2x512 PDI 3200 LL, 2.5-3-3-8 T1, Mad Dog 52x DVD/CDRW, BFG 8800GT.
    Heavily Modified Coolmaster Wavemaster w/ Corsair HX620 PSU, WIN 7 Home 64bit SP1

  6. #6
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: Bios Question and possible problem.

    under folder options/view, do you have show hidden files enabled?


    ud

  7. #7
    Joined
    May 2004
    Location
    Madison, WI
    Posts
    119

    Re: Bios Question and possible problem.

    That doesn't seem to be the problem. The folders view is set to display hidden and system file. If I recall right however, Autoexec.bat and config.sys were not normally hidden, and these don't copy over either.

    I think am going to try a newer version of the HPUSB program. (or just breakdown an fire up an old win 98 box
    Biostar T-Power 750a with Hybrid Space-pipe, X4 955BE (Oc'd to 3600, 1.35 volts-),OCZ Vendetta & AS5, 4x OCZ Reaper 2048 PC8500, 5-5-5-18 2T,
    2xEVGA GTX460 768 (720) SLI, OCZ Agility2 60 Gig SSD, WD 750Gig SATA Caviar Blk, Antec 900, Antec TPQ 850. WIn 7 Pro 64bit

    Biostar Tforce4 U, AMD FX55(OC'd to 2800, stock volts), Stock HSF & AS5, 2xTWINX1024 C2PT Corsair XMS 2.5-3-3-8,
    BFG 8800gT, 74Gig Raptor SATA, 160 Gig Hitatchi SATA
    Asus 1608p 2S 16x DVW RW+/-, Moded Antec P160, Antec NeopowerHE 500, WIN 7 Home SP1 31bit
    ,
    Gigabyte 785, X3 715 (3000 x 1.35v) 2420 Xigmatex 964, 2x2048 Corsair XMS PC800,
    WD 160 Gig SATA, 2x512 PDI 3200 LL, 2.5-3-3-8 T1, Mad Dog 52x DVD/CDRW, BFG 8800GT.
    Heavily Modified Coolmaster Wavemaster w/ Corsair HX620 PSU, WIN 7 Home 64bit SP1

  8. #8
    Joined
    Feb 2003
    Posts
    8,684

    Re: Bios Question and possible problem.

    they don't show on a windows 7 machine. just checked.


    ud

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •